FAQ

POGOSTA VPRAŠANJA O NAKUPU

Nakup lahko opraviš tudi brez registracije, čeprav jo priporočam. Z registracijo imaš namreč boljši pregled nad naročili in hitrejši naslednji nakup.

Geslo si lahko preprosto ponastaviš prek povezave TUKAJ.

Nakupovanje je  preprosto in spletna stran te sama vodi do konca nakupa. Poskusi, nič ne bo šlo narobe, če ti spletni nakup sploh ni blizu, pa pokliči za naročilo!

Plačilo je možno po predračunu ali po povzetju. Jaz največkrat plačujem po predračunu, saj se tako izognem morebitnim dodatnim stroškom, ti pa le izberi obliko, ki ti bolj ustreza.

VPRAŠANJA O POŠILJANJU

Pošiljke pripravim dvakrat tedensko, ob torkih in četrtkih.

Mnenja sem, da s tem, ko ne pošiljam vsakega paketa ali paketka posebej in s tem, ko počakam, da se jih kar nekaj nabere, prispevam k ohranjanju okolja. Verjamem v to, da s tem, ko ne kličem dostavljalca vsak dan, vsi skupaj prihranimo tudi kak kilometer poti in kak gram izpušnih plinov. Kilometer na kilometer, gram na gram… tudi to se sčasoma nabere. Vedno je pa bolje prispevati malo kot nič, kajne?

Pošiljko dobiš takšno kot mora biti: v že uporabljeni škatli, če je treba zapolniti kak prostor v njej, pa za to uporabim star časopisni papir. Stremim k temu, da se vse uporabi večkrat in na ta način varuje naravne vire.

Običajno ja, lahko se pa zgodi tudi, da ne. Večinoma dobim škatle, ki so lepljene s papirnatim trakom. Včasih se zgodi, da so lepljene z navadnim selotejpom, spet tretjič mi zmanjka škatel in jih dobim iz bližnje trgovine. Če dobim še sestavljeno škatlo, jo uporabim tako kot je, tudi če je lepljena s selotejpom.

Včasih dobim škatle iz drugih trgovin, včasih pa škatle, ki niso lepljene s papirnatim trakom. Če je škatla še vedno sestavljena in uporabna, je ne razdiram, ne odstranjujem traku in ne lepim ponovno s papirnatim. Zakaj? Ker tudi proizvodnja papirnatega traku potrebuje kar nekaj naravnih virov ter energije in se mi zdi nesmiselno menjati popolnoma uporabno stvar le zaradi imidža.

VPRAŠANJA O OSEBNEM PREVZEMU IN TOČENJU V LASTNO EMBALAŽO

Seveda! Osebni prevzem je možen dvakrat tedensko v trgovini v Kamniku, vse informacij o delovnem času pa so dostopne TU.

Nakup z lastno embalažo in osebni nakup je možen dvakrat tedensko. Delovni čas, lokacija in kontakti so objavljeni TU.

Preprosto! Prazno embalažo najprej stehtava, tako da res plačaš le toliko kot natočiš. Po točenju embalažo stehtava še enkrat in to je to. Ker se vse tehta, so tudi cene na kilogram in ne na liter.

V Reciklarnici plačaš toliko kot naročiš. In ker vse tehtamo, so cene na kilogram in ne na liter.

Vse izdelke, ki so objavljeni v pod rubriko Rinfuza, lahko kupiš tudi z lastno embalažo.

Za nakup lahko uporabiš katerokoli embalažo, ki jo imaš doma in ne potrebuješ posebne embalaže. Vsako polnitev tehtamo, zato tudi plačaš toliko kot odneseš. Poskrbi le za to, da je embalaža čista in da v njej ni sledu prejšnjih tekočin ali praškov.