Dom brez odpadkov

24,99

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on email

24,99

Knjiga, ki vas korak za korakom usmerja v dom, v katerem se ustvari čim manj odpadkov. Polna je praktičnih nasvetov in tudi raznih receptov.

 

Dimenzije knjige: 17,50 x 22,50 cm.

Ostali podatki: mehka vezava, 327 strani.

Založba: TZS.

 

“Globalno gibanje Zero Waste (brez odpadkov) je nastalo iz ideje, da bi pri ravnanju z viri morali posnemati naravo, kjer vsi odpadni materiali postanejo surovina za nekaj ali nekoga drugega. V Evropi to gibanje predstavlja glas skoraj sedmih milijonov njenih prebivalcev.

Okoljski problemi so v veliki meri nastali kot seštevek majhnih vsakdanjih odločitev. In prav tu se skriva tudi rešitev. Družbenih problemov namesto nas ne more rešiti tehnologija, za rešitev je potrebna sprememba na družbeni ravni. Sprememba od spodaj navzgor, sprememba naših drobnih vsakdanjih odločitev. Ko nas bo vedno več razmišljalo in živelo drugače, se bo moral spremeniti tudi odnos podjetij in politike.

Začnemo lahko doma – s preprostimi razmisleki o tem, kaj potrebujemo, kako to kupimo, popravimo ali si izmenjamo ter kako zagotoviti, da bodo odpadni materiali koristno porabljeni.

Odgovore na podobna vprašanja ponuja ta knjiga, za katero upamo, da bo navdih vsem, ki verjamete v svet brez odpadkov.”

Društvo Ekologi brez meja,
nacionalna Zero Waste organizacija za Slovenijo

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Dom brez odpadkov”