Vrečke iz blaga: zelo preprosta rešitev za prvi korak k ekološkim nakupom!

Plastične vrečke so eden večjih problemov našega časa. Dolgo se razgrajujejo, po koncu življenjske dobe jih je težko ponovno uporabiti, če jih odvržemo v naravo, pa škodijo ostalim živim bitjem. Okolju prijaznejša alternativa so vrečke iz blaga in vrečke, narejene iz ostankov in odpadnih materialov (upcycle, reuse načela).

V Reciklarnici imamo na zalogi kup najrazličnejših vrečk. Izbirate lahko med tekstilnimi za vsakodnevne nakupe, bombažne vrečke za kruh, mrežaste vrečke za sadje in zelenjavo, vrečke iz zaves in ostalega tekstila… ni da ni! Izbira pri nas je res pestra! Vrečke so namenjene dolgotrajni uporabi, nadomeščajo plastične in so prava rešitev za vsak eko nakup!

Vrečke za živila so narejene iz ekološkega bombaža, certificiranega in primernega za stik s hrano. Ostale vrečke pa so izdelane tudi iz zaves ali pa iz ostankov drugega najrazličnejšega blaga in materialov.

Če imaš doma še stare plastične vrečke, je najboljša rešitev, da se jih uporablja, dokler se jih lahko. Ko se iztrošijo, jih pa zamenjaj za bolj trajnostno rešitev! Narava ti bo hvaležna!

Prikaz vseh 2 rezultatov